„Znamenité výrazné víno jemné medově-rozinkové vůně s tóny čajové růže…
Mohli bychom pokračovat,
ale nechceme vás připravit o radost z objevování. Víme že je víno pro vás vášní a chcete ho poznávat jako skuteční znalci. A právě vína řady Sommelier Club mají ideální předpoklady tuto vaši touhu naplnit.
Vybrali jsme pro vás ta nejlepší vína s překvapivou odrůdovou čistotou i vína rafinovaná, plná vytříbených chutí a vůní. Ručíme za jejich kvalitu a také za to, že ochutnávání řady Sommelier Club Vám přinese spoustu výjimečných zážitků.“
Nabídka vín
Víno má světlejší zelenou barvu s mírně zlatavým odlesky. Disponuje výrazným ovocným aroma s tóny zralého angreštu a černého bezu. V chuti je víno plné, šťavnaté s dlouhou dochutí. Celkový dojem je harmonický a doplněný příjemnou kyselinou.
bílé
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme k pikantním úpravám drůbežího masa, výrazným rybím pokrmům či asijské kuchyni.
Sametově hebké víno má sytější granátovou barvu, ve vůni převládá výrazná kombinace ovoce, maliny, listy jahodníku, patrný tón vanilky a tabáku. Chuť je elegantní a strukturovaná doprovázena příjemným dotekem sudu, ve kterém víno zrálo. Dochuť je dlouhá zakončena příjemně sladkým taninem.
červené
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
14 - 16°C
Doporučení k pokrmům
Víno se skvěle snoubí se sýry s bílou plísní typu brie, ale taktéž se zvěřinou a k pernaté zvěři.
červené
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
14 - 16°C
Doporučení k pokrmům
Víno má světlejší granátovou barvu, typickou odrůdovou vůni charakterizuje lesní ovoce, jahody, maliny, káva, hořká čokoláda. V chuti je víno plné, s výraznou tříslovinou, ale patrnou harmonií v závěru.
červené
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
14 - 16°C
Doporučení k pokrmům
Bude skvělým společníkem k pečenému vepřovému masu, taktéž vynikne v kombinaci s jehněčím nebo skopovým masem.
Víno má výraznou rubínovou barvu s patrným zralým okrajem. Kořenitá vůně je doprovázena bobulovitým ovocem, kde vystupuje především černý rybíz a hořká čokoláda. Dlouhé dochuti a plnému tělu dominuje značná vyzrálost, víno je mohutné a skvěle strukturované v chuti, v závěru je cítit harmonická tříslovina.
červené
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
14 - 16°C
Doporučení k pokrmům
Masité pokrmy, obzvláště bifteky budou vyrovnaným partnerem. Skvělou kombinaci vytvoří taktéž se zvěřinou.
Víno má vyšší rubínovou barvu s jemně fialovým nádechem a sytě červenými odlesky. Vůně je jemně kořenitá a ovocná s tóny višní a čokolády, chuť je měkká, šťavnatá a hebká s poměrně dlouhým závěrem.
červené
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
14 - 16°C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k výraznějším úpravám vepřového masa, ke skopovému či pernaté zvěřině.
Lososově růžová barva, jemná ovocná vůně připomínající maliny, ostružiny či jahody, osvěžující lehká ovocitá chuť.
růžové
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme ke grilovaným pokrmům (letní zahradní barbeque), lehké saláty, drůbeží masa, ryby.
Vyšší, rubínová barva, elegantní, ovocná vůně připomínající švestky, kompotované třešně a koření. Chuť je elegantní, příjemně ovocná a kořenitá se středně dlouhým závěrem s měkkou tříslovinkou. Doporučujeme podávat ke steakům, hovězím ragů či gulášům.
červené
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
14-16°C
Doporučení k pokrmům
Jiskrná světle zlatozelenkavá barva. Jemná vůně střední intenzity zaujme především tóny zelených jablíček a citrusů. V chuti je víno příjemně šťavnaté s osvěžující kyselinou, výrazněji kořenitý závěr.
bílé
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Výborný doplněk při konzumaci lehkých pokrmů, těstovin a zeleninových salátů, rovněž se hodí jako společník ke grilování.
Sytá zlatavá barva s vyšší viskozitou, bohatá vůně exotického ovoce připomínající žlutý meloun a kandované citrusy. Chuť je čistá, šťavnatá a velmi bohatá s krásnou komplexní dochutí. Mimořádně harmonické víno se skvělým projevem v suché kondici, která u odrůdy Pálava nebývá často.
bílé
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke kořenitým úpravám masa nebo sýrům s ušlechtilou modrou plísní.
Čistá zlatožlutá barva a jemná vůně s nádechem růží a medu. Jemně kořenitá chuť s příjemnou kyselinou, kterou v závěru skvěle doplňuje příjemný zbytkový cukr.
bílé
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k pikantním úpravám drůbežího či vepřového masa, asijské kuchyni či nepříliš sladkých dezertům.
Víno má světlejší zelenou barvu s mírně zlatavým odlesky. Disponuje výrazným ovocným aroma s tóny zralého angreštu a černého bezu. V chuti je víno plné, šťavnaté s dlouhou dochutí. Celkový dojem je harmonický a doplněný příjemnou kyselinou.
bílé
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme k pikantním úpravám drůbežího masa, výrazným rybím pokrmům či asijské kuchyni.
Víno má jemnou světle žlutou barvu se zelenkavým odstínem, středně intenzivní vůně připomínající sadové ovoce, ananas a žlutý meloun. Chuť je svěží, šťavnatá se středním tělem a harmonickou delší dochutí.
bílé
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k jednoduchým úpravám mořských ryb a plodů, k jemnějším úpravám drůbežího masa.
Zelenkavě žlutá barva, příjemné aroma sadového ovoce s podtóny exotických plodů. Elegantní, plná a uhlazená chuť ovocného charakteru s delší dochutí.
bílé
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k výraznějším úpravám dravých ryb, k mořským plodům.
Světle žlutá barva se středně intenzivním aroma připomínající květy, jemné koření a exotické ovoce. Chuť je svěží, lehce pikantně kořenitá, ovocného charakteru s delší dochutí.
bílé
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Víno vynikne v kombinaci s pečenou drůbeží, grilovanými sladkovodními rybami, humrem či krevetami. Skvěle doplní pokrmy se smetanovou omáčkou.
Víno sytě zlaté barvy s vyšší viskozitou. Intenzivní vůně rozinek a zralého manga elegantně přechází do medových podtónů. Chuť je lahodně sladká, výrazně ovocná, s jemnou kořenitostí a příjemnou kyselinou v dlouhém závěru. Ideální kombinaci vytvoříte spojením se sladkým ovocným dezertem nebo s brusinkovou paštikou.
bílé
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
8-10°C
Doporučení k pokrmům
Barva lipového květu. Vůně je jemná, s ovocnými tóny, doprovázena minerálním nádechem s patrnou stopou zeleného pepře a kiwi. V chuti je víno šťavnaté, lehce pikantní kyselina podtrhuje kořenitý charakter celého vína. Znamenitě víno vynikne s lehkými zeleninovými úpravami pokrmů, jako jsou těstovinové saláty. Zajímavé spojení vznikne s uzeným masem a sladkovodními rybami.
bílé
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
8-10°C
Doporučení k pokrmům
Víno světlejší citronové barvy se střední viskozitou. Vůně s lehkými tóny chlebové kůrky podepřena aromatem plodů bílého ovoce. Chuť je středně plná, elegantní s tóny hrušky a špendlíků. Příjemná svěží kyselinka s harmonickým poměrem cukrů. Víno skvěle doprovodí krémové polévky, vepřovou pečeni a pokrmy ze sladkovodních ryb. Doporučujeme k tvrdým sýrům tipu ementál.
bílé
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
8-10°C
Doporučení k pokrmům
Víno světlé zlatozelené barvy s nižší viskozitou. Ve vůni je krásně svěží, převládá květinovo citrusové aroma s tóny sušeného ananasu. Chuť je šťavnatá, harmonická, s výrazným projevem minerality a herbálnosti. Skvěle se hodí k tučnějším úpravám vepřového masa a smaženým pokrmům. Taktéž podpoří zeleninová jídla.
bílé
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
8-10°C
Doporučení k pokrmům
Zlatavě žlutá barva s aroma sadového ovoce a medu. Chuť je svěží, šťavnatá, s ovocným charakterem a dlouhou dochutí. Doporučujeme ke sladkovodním rybám, drůbežímu masu či k dorůžova pečené vepřové panence.
bílé
Barva
Vůně
Chuť
Doporučená teplota podávání
Doporučení k pokrmům
Blog Sommeliera
Připravte se na grilovací sezonu IV. – moučník
Překvapte hosty grilování sladkou tečkou v podobě originálního koláče „Far breton“, rovněž připraveného na ohni. Je velmi jednoduchý, kromě ingrediencí budete potřebovat litinový hrnec nebo starší pánev s pokličkou, pečící papír a dřevěné uhlí. Výsledek chutná báječně. Far breton, francouzský [...]
Připravte se na grilovací sezonu III. – ryba
Velmi populární je také grilování ryb, které mají i tu výhodu, že jejich příprava není příliš dlouhá. Pojďte vyzkoušet italskou specialitu v její rybí verzi - grilování sumce. Saltimbocca ze sumce v sušené šunce se salátem z grilované mrkve Saltimbocca znamená v překladu [...]
Připravte se na grilovací sezonu II.
Máme pro vás další tip na grilování, tentokrát z vepřového masa. Vepřová panenka ve vinagretě s grilovanou zeleninou Jednou z hlavních předností vepřové panenky je jednoduchá příprava. V podstatě stačí maso očistit a osolit, případně dochutit jednoduchou zálivkou a pár minut [...]
Připravte se na grilovací sezonu I.
Chystáte se letos grilovat a hledáte inspiraci? Připravili jsme pro vás tip na šťavnaté masíčko na grilu. Pokud si už opékání neumíte představit bez sklenky vychlazeného vína, nechte se inspirovat radou sommeliera. Steak z vysokého roštěnce s chlebovým salátem a [...]
Teplé léto stále napíná moravské vinaře – jaká bude letošní úroda?
Hrozny na překrásných moravských vinicích dorůstají. Díky suchému létu je réva vinná ve velmi dobrém zdravotním stavu, ale nedostatek srážek dělá vinařům starosti. Vydal jsem se mezi vinohrady zjistit, jak na tom moravské víno vlastně je. „Letní rozmary počasí v našich vinicích zatím škody neudělaly,“ říká mi uprostřed svých vinohradů Josef Svoboda, ředitel vinařství Habánské sklepy. „Přes velká horka přišly v polovině roku i srážky, které jsme potřebovali hlavně u mladých vinic včetně letošní výsadby. Evidovali jsme sice škody způsobené kroupami, ve srovnání s jarními mrazy to však není nic zásadního,“ konstatuje.